foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


06-70-335-1074
kocsismoni@freemail.hu
Kocsis Mónika

Kocsis Mónika

Sminkes, kozmetikus - esküvőkre és alkalmakra

Mikrodermabrázió - Profi kozmetikai szolgáltatás Budapesten a 19. kerületben

Miért szükséges a bőrünknek a mikrodermabrázió?

Testünket a bőrünk felszínén lévő vékony elhalt hámréteg védi meg a külső behatásokkal szemben (pl. víz, napfény, vegyi anyagok, stb.). Ez a védelem annyira tökéletes, hogy megakadályozza a bőr számára szükséges anyagok, pl. vitaminok hidratáló, tápláló készítmények bejutását a mélyebb rétegekbe. Ezért van, hogy hiába kenjük be magunkat a legdrágább krémekkel, hatásukat nem tudják látványosan, és tartósan kifejteni, mivel a hatóanyagok nagy része ebben az elhalt, kiszáradt sejteket tartalmazó bőrfelszínben szívódik fel, és nem jut le a bőr mélyebb rétegeibe, ahol a még életképes sejtek igazán hasznosítani tudnák. A bőr élettani tulajdonsága, hogy folyamatosan új sejteket termel. Mégpedig olyan formában, hogy az alsóbb rétegekben keletkező új sejtek, a bőr felszíne felé vándorolnak, közben fokozatosan elhalnak, kiszáradnak, majd normál esetben leválnak, hámlás formájában. Ez a "hámlási" folyamat azonban viszonylag kevés embernél zajlik le ilyen tökéletes formában. Arcunkat és a testünket borító bőrfelületen lévő elhalt sejtjeinket testünk folyamatosan pótolja új sejtek létrehozása által. A mikrodermabráziós kezelés felgyorsítja ezt a folyamatot azáltal, hogy pillanatok alatt eltávolítja ezeket az elhalt sejteket, ezáltal jelentősen felgyorsítja az új, friss bőrsejtek kialakulását. Ez azt jelenti, hogy frissebbnek és egészségesebbnek tűnik a bőr, valamint ha a mikrodermabráziós kezelést több alakalommal megismétlik, a sejtek állandó megújulásának eredményeképpen csökkennek a ráncok, hízási csíkok, (stria) és hegek. Különösen fontos ez az évek előrehaladtával, mivel ez a hámlási folyamat fokozatosan lelassul, ezáltal a bőr megvastagszik, szárazabb érzetet kelt. A bőrfelszín megvastagodása előfordulhat fiatalabb korban is, főképp a zsíros bőrtípusok velejárója, de különböző bőrbetegségek is okozhatják. A mikrodermabrázió ennek a megvastagodott, elhalt hámrétegnek a precíz lecsiszolásával segíti a bőrt, a normális vastagságú védőréteg kialakításában, így bőrünk látványosan megfiatalodik. A mikrodermabrázió tehát önmagában is egy eredményes bőrmegújító kozmetikai kezelés. Emellett a mikrodermabráziót követően lényegesen könnyebben tudnak bejutni a kozmetikai hatóanyagok a mélyebb rétegekbe, mivel a felső, elhalt hámréteg nem akadályozza bejutásukat, és nem szívja fel az értékes összetevőket. Ezért a kozmetikai kezelések (tű nélküli mezoterápia (elektroporáció), iontoforézis, sonoforézis, ultrahang,, stb.) hatékonyságát hihetetlen mértékben fokozza, ha a kezelés előtt mikrodermabráziót végzünk.

Milyen bőrproblémákra alkalmazható?

-Aknés

- Aknés sebhelyek

- Öregedési foltok

- Bőrmegnyúlás jelei

- Finom vonalak és ráncok

- Nap által károsított bőr

 - Egyenetlen bőr textúra

 - Durva bőr textúra

 - Bőr pórusok méretének minimalizálása

  -Bőr tónusának megfiatalítása

Fájdalmas a mikrodermabrázió?

 Mivel a mikrodermabráziós kezelés teljesen fájdalommentes, nincs szükség fájdalomcsillapítóra. Nem kell alávetni magunkat szigorú diétának, vagy egyéb kezelés előtti előkészítésnek.  Valószínűleg a mikrodermabrázió legnagyobb előnye a többi alternatív bőrkezeléssel szemben, hogy a vendég a kezelést követően azonnal folytathatja a napi teendőit. Sok egyéb bőrkezelés után  a kezelt felület megdagad, és szükséges néhány napos szabadságra menni. Ez teszi igazán ideális kezeléssé a mikrodermabráziót azon vendégek számára, akik  szeretnének megfiatalítani bőrüket, ugyanakkor a mindennapi életritmusukat sem szeretnék felborítani. A kezelés közben Ön egy kellemes masszázsérzetet fog érezni, ami a  vákuumhatás következménye.

Milyen javulást tapasztalok a bőröm állapotában?

Javulás már az első alkalom után tapasztalható, a bőr puhább tapintású, üdébb színű, szinte "lélegzik". Ahhoz azonban , hogy a bőr felszínéről a szükségtelenül megvastagodott, elhalt réteget eltávolítsuk, több alkalomra van szükség. A kezelések előrehaladtával tapasztalni fogja, hogy bőre szinte újjászületik, simább puhább tapintásúvá válik. A kozmetikai krémek, készítmények felszívódása, hatása lényegesen eredményesebb lesz. Mitesszeres bőr esetén a kellemetlen, zsíros hatás eltűnik, csökken. A pigment foltok eltűnnek, halványodnak. A mikrodermabráziós kezelések hatékonyak, habár szükséges megérteni a korlátait is. Mivel a mikrodermabrázió csak a legkülső rétegét kezeli a bőrnek, nincs hatással bőr állapotára a mélyebb rétegekben. Mikrodermabrázióval nem érhető el jó eredmény a mélyre hatoló aknék vagy régi, fehér hízási csíkok (striák) esetében. Ellenben más mélyreható kozmetikai kezelésekkel kombinálva kiváló eredmény érhető el a bőr mélyebb rétegeiben is.

Milyen esetben nem szabad alkalmazni?

    Nyáron, mert a fokozott UV- sugárzás miatt pigmentálódhat a bőr

    Akne, ekcéma, és egyéb a bőr gyulladásos, fertőző állapotai esetén

    Lázas állapot, betegségek

    Cukorbetegség

    A bőrt átmenetileg vékonyító gyógyszerek, pl. Roacuttan szedése esetén

3. Gyémántfejes mikrodermabrázió

A minőségi készülékkel végzett gyémántfejes mikrodermabráziónak nincsenek hátrányai, csak előnyei:

 Teljesen fájdalommentes

 Gyengéd hámlasztás, irányított és egyenletes

 Tökéletesen látható a hámlasztás mélysége

 Tiszta, fertőzésektől mentes

 Nincs szükség altatásra, nincs bőrpirosság és kérgesedés

 Nincs veszélye, hogy egy kis kristálydarab a szembe kerülne

 Nincs gyógyulási idő

 A testen is alkalmazható

 Nincs kémiai behatás

A bőrcsiszolás legmodernebb formálja a gyémántfejes mikrocsiszolás. A gyémánt mikrodermabráziós rendszernél nincs szükség kristályokra. A hámlasztás akkor megy végbe, amikor a gyémántszemcséket tartalmazó fejet az egyenletes, szabályzott vákuum odaszívja a bőrhöz, majd a kezelőfejet az előírt irányokban mozgatva a kozmetikus a gyémántszemcsék segítségével ledörzsöli az elhalt hámréteget. Ezt követően a MINIVAC készülék az elhalt sejteket leszívja a bőr felszínéről. Az eljárás során nincs szükség egészségkárosító, vagy egyéb anyagok használatára, így a kezelés során a páciens tökéletes biztonságban érezheti magát. Ezen eljárás során először a kozmetikus kiválassztja a bőr vastagságának megfelelő gyémántszemcse méretű csiszolókorongot. Majd beállítja a vákuum erősségét, melyet a kezelés közben is bármikor könnyen módosíthat. A gyémántfejes mikrodermabrázióval érhetjük el a legnagyobb hatékonyságot, minden egyéb kellemetlen mellékhatás nélkül.

Miben különbözik a hagyományos peelingtől ?

A mikrodermabráziós bőrcsiszolás, mélyebb, intenzívebb, mint a kémiai illetve biológiai radírok. Ezért bizonyos esetekben szünetet kell hagyni a kezelések között. Kúra szerűen 2 hetente javasolt 5-6 alkalommal. Általánosan hagyományos kezelésbe beépítve havonta, illetve bőrtípustól függően évszakonként egyszer javasolt megismételni. Férfi vendégek körében nagy népszerűségnek örvend, ők jobban igénylik a mechanikai behatást és rögtön látható az eredményeket.


Profi smink esküvőkre, sminkelés alkalmakra - Kocsis Mónika sminkes: 06/70-335-1074